FB presenterer nyheter 2016

Facebook F8 nyheter

Dato: 12/04/16 | Av: Truls Grønli Olsen

Facebook er blitt Norges største massemedie, og for oss som jobber med markedsføring er dette blitt en vesentlig markedskanal. Det knyttet seg derfor stor spenning til hva som skulle bli presentert på F8 konferansen.

Veikart for fremtiden
I sin åpningstale kritiserte Mark Zuckerberg Donald Trump (ikke ved navn riktignok), og presenterte deres veikart for fremtiden og snakket om viktigheten av å koble verden sammen for å bekjempe fattigdom, krig og andre problemer i verden (og da helst med Facebook i sentrum av utviklingen). Planen inkluderer blant annet droner og satellitter i stor skala.

Du kan se hele talen her

Om dette er veien å gå for å bekjempe verdens problemer skal ikke jeg bruke tid på å diskutere her. Jeg skal i stedet gi en kort oppsummering av de viktigste nyhetene som ble presentert:

Marc Zuckerberg snakket om Facebooks veikart for fremtiden under sin åpningstale på F8.
Marc Zuckerberg snakket om Facebooks veikart for fremtiden under sin åpningstale på F8.

1. «Bots» (eller apper) i Messenger som gir selskaper mulighet til å presentere relevante nyheter og annet innhold i Messenger. CNN er allerede i gang, og ble brukt som eksempel.

Se tjenesten demonstrert her

2. Facebook bookmarks eller «Save to Facebook» knapp, som kan implementeres hos nettsider som skaper innhold, nyheter etc. Dermed kan nettbrukeren lagre interessant innhold som blir tilgjengelig via Facebook appen. Facebook vil også sørge for å minne folk på innhold som er lagret som de ikke har leste ennå.

Facebook lanserer "Save to Facebook"
Facebook lanserer «Save to Facebook»

3. Quote Sharing. For de som elsker å referere til visdomsord på nett, blir dette nå enda enklere. I stedet for å ta en skjermdump eller eller å kopiere og lime tekst inn i Facebook, kan man nå enkelt markere teksten og dele på sin Facebook side (inkludert URL til artikkelen). En ny måte for folk å dele innhold på Facebook og en ny måte for selskaper å skape trafikk på sine nettsider.

4. Account Kit

Facebook har lenge tillatt innlogging til forskjellige apper gjennom din Facebook-konto, da ved å bruke e-post og ditt passord på Facebook. For å gjøre det enda enklere, lanserer nå Facebook «Account Kit». Det vil si at du raskt og enkelt kan logge inn i forskjellige apper kun ved bruk av ditt telefonnummer eller e-postadresse.

Les alle nyhetene fra F8 dag:

Vi gleder oss til å se hvordan vi kan ta i bruk disse nye produktene for å lage enda bedre markedsføring for ditt selskap.